• Fietspad langs De Lende open vanaf 30 juli

    Het fietspad langs De Lende is opgeknapt. Het fietspad loopt van de Domeinenweg in Peperga tot de Kontermansbrug in De Hoeve. Het asfalt is vervangen door een betonnen pad van twee meter breed. Ook is er een nieuwe fietsbrug geplaatst over De Wetering. Het fietspad volgt de nieuw uitgegraven beekmeanders.

  • Afvalbrengstation dinsdag 19 juli eerder dicht

    In verband met de extreme hitte sluit het afvalbrengstation in Wolvega dinsdag 19 juli om 13:00 uur. Het afvalbrengstation gaat om 8:30 uur open.

  • Maatschappelijke organisaties ontvangen opnieuw coronasteun

    Op 1 maart 2022 stelde gemeente Weststellingwerf een tijdelijke financiële regeling open voor maatschappelijke organisaties die in 2021 schade hebben geleden als gevolg van de coronacrisis.

  • Ken je raad - deel 1

    Elke week stellen drie raadsleden zich graag aan je voor! Deze week vertellen Ton Mulder (Blijf Stellingwarfs), Colinda de Vries (SDW) en Wesley Veen (D66) iets over zichzelf. 

  • Nieuwe Nederlanders na naturalisatieceremonie

    Op woensdag 6 juli was er een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis. Tijdens deze ceremonie krijgt iemand de Nederlandse nationaliteit.

  • ID of paspoort aanvragen voor je kind?

    Ga jij binnenkort op vakantie? En moet je nog een identiteitskaart of paspoort aanvragen voor je kind? Dan moet je rekening houden met een aantal zaken.

  • Weststellingwerf vraagt kabinet om Friese stikstofaanpak

    Gemeente Weststellingwerf heeft een reactie op de stikstofplannen van het kabinet naar Den Haag gestuurd. Het kabinet wil met het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) de opgaven voor natuur, stikstof, landbouw, water, bodem en klimaat in één keer aanpakken. De plannen hebben grote gevolgen voor de agrarische sector en de dorpen in Weststellingwerf.

  • Bedrijventerreinen Wolvega ontvangen Keurmerk Veilig Ondernemen

    Bedrijventerreinen Schipsloot, Noord-West, Plantage, Heerendeel en Deelterrein Van der Valk in Wolvega hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) behaald.

  • Passantenhaven Driewegsluis verbeterd

    Eind juni is de passantenhaven bij de Driewegsluis verbeterd. Er zijn drijvende, hogere steigers aan de bestaande steigers bevestigd. Hierdoor is het aantal boten dat kan aanmeren bijna verdubbeld. Ook is het voor passanten prettiger om uit te stappen en aan wal te komen.

Digitale nieuwsbrief

Weststellingwerf verspreidt iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. 

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

Luchtfoto Wolvega en het gemeentehuis