• Piek in aanvraag nieuwe paspoorten en ID-kaarten

    Vanaf 2024 stijgt het aantal aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten. Ook wij verwachten hierdoor extra drukte aan onze balies.  

  • Termijn aanvragen jaarlijkse subsidie verenigingen verloopt binnenkort

    Sportverenigingen, amateurkunstverenigingen en verenigingen die gericht zijn op maatschappelijke dienstverlening en sociaal cultureel werk kunnen weer de jaarlijkse subsidie aanvragen.

  • Omrin gaat afval inzamelen in Weststellingwerf

    De gemeenteraad heeft besloten om de afvalinzameling in Weststellingwerf vanaf 2025 over te dragen aan Omrin. Hierdoor blijven de afvalkosten op termijn laag voor inwoners.

  • Publicatie beleidsbrief Klimaat & Duurzaamheid 2023

    In de meest recente beleidsbrief Klimaat & Duurzaamheid delen we belangrijke informatie over de weg die we als gemeente bewandelen richting een duurzamere toekomst.

  • De Blesse viert afronding herinrichting

    Precies een jaar nadat de eerste schop de grond in ging, vierden inwoners, gemeente Weststellingwerf en aannemer Roeloefs dat de herinrichting van De Blesse erop zit.

  • Verleng je rijbewijs online

    Is jouw rijbewijs bijna verlopen? Dan kun je je rijbewijs ook online verlengen. Je hoeft dan maar één keer in plaats van twee keer naar het gemeentehuis te komen. Twee werkdagen na de aanvraag kun je je rijbewijs ophalen. 

  • Duurzame energie voor gemeentehuis

    Gemeente Weststellingwerf verduurzaamt met verschillende maatregelen het gemeentehuis in Wolvega. Zo zijn er solar carports geplaatst, nieuwe warmtepompen geïnstalleerd en is er een warmte- en koudeopslag aangelegd.

  • Lindewijk krijgt geluidsscherm langs spoor

    Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf heeft besloten om een geluidsscherm langs het spoor in de Lindewijk in Wolvega aan te leggen.

  • Gemeente, woningcorporaties en bewonersraad maken prestatieafspraken

    Gemeente Weststellingwerf, Woningstichting Weststellingwerf, sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland en De Bewonersraad hebben prestatieafspraken gemaakt over wonen in de huursector.

Digitale nieuwsbrief

Weststellingwerf verspreidt iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. 

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

Luchtfoto Wolvega en het gemeentehuis